той възлага на един от най-близките си помощници да построи

...
 той възлага на един от най-близките си помощници да построи
Коментари Харесай

С генератори срещу Кремъл: Българин доказа, че цивилизацията е по-силна от варварите

 той разпорежда на един от най-близките си помощници да построи същата баня. Месеци наред обаче това все не се случва, а „ дясната му ръка “ се оправдава, че все нещо не се получава. В същото време той непрекъснато упорства пред Атила, хуните да атакуван Рим, тъй като сега са доста мощни и даже непобедими. Атила му дава отговор: Една баня не можем да построим, ти искаш да нападнем могъща империя… Добре, ще стигнем там и какво ще вършим по-късно?

 

По същото време римският император Валентиниан III изяснява на командващия римските легиони Флавий Аеций, прочут в историята като „ Последния римлянин “ и „ спасителят на Европа “ (роден в Дуростор, сегашен Силистра, б.р.), че хуните са смъртна опасност за империята. Пълководецът му дава отговор: „ Колкото и да са мощни хуните, те могат да завладяват селища, земи, да убият римски жители, само че в никакъв случай не ще завладяват цивилизацията “.

 

През 451 година Аеций го потвърждава в борбата при Шалон, където разрушава хунските орди. Историците сочат, че в това епично стълкновение умират над 160 000 души. Но нашествието на Атила към Европа е спряно.

Запомнете Аеций, роденият в Дуростор популярен военачалник.

 

Припомням тази известна история, тъй като видях репортаж, в който Путин се разхождаше в голяма зала в Кремъл с чаша игристое (имитация на шампанско) и заплашваше, че ще продължи да громи енергоизточници, водни източници и цивилни обекти в Украйна, тъй като украинците били взривили Кримския мост и съветската войска трябвало да ги накаже. Заплаши още веднъж и света с нуклеарна война, тъй като не разбирал какъв брой той, Путин, е прав.

 

Само преди дни той извърши ревизия на ремонтите на Кримския мост, управлявайки луксозен… Мерцедес. Дето се вика, една кола като света не могат да създадат, само че той желае да завладява света и цивилизацията.

 

Затова всяка светнала крушка в Украйна е нож в сърцето на тирана от Кремъл. Всеки избавен човешки живот в операционна, осветена с генератори от България, е бомба. В този сюблимен момент генераторите се оказаха новото оръжие против съветската експанзия.

 

Докато политиците и военните в България умуват дали и какво да изпратят на Киев, един издател – Манол Пейков, им сподели по какъв начин се прави.

 

534 710 лв. бяха събрани в границите на дарителската кампания за закупуване на генератори за Украйна, единствено за девет дни! Забележете: всеки час са постъпвали по 2621 лв.. Кампанията бе проведена от Пейков - издател, преводач и някогашен народен представител от Демократична България.

 

Ето по този начин се прави. Без мрънкане, политически недомлъвки, измислени причини за отсрочване и прочие познати ни трикове, с цел да не се свърши една работа. А не се прави, поради скрити ползи и подмолни зависимости. Очевадно е.

Манол Пейков се изправи против Путин, осигурявайки генератори за Украйна, която продължава да води война с всички сили против агресора.

 

Предполагам, че съветската посланичка Елеонора Митрофанова ще вкара името на Пейков в идващия „ черен лист “ със наказания против врагове на Русия, а някой „ миролюбец “ в Кремъл ще го подпише. Като по този метод се потвърди мащаба на неговата самодейност.

 

Като стана дума за Митрофанова, същата преди дни бе безценен посетител на Симеон Сакскобургготски. В миг, когато светът осъжда съветската експанзия против Украйна, а доста страни дефинират режима в Кремъл като терористичен, да си пиеш кафето с Митрофанова, която неведнъж унижаваше българите и нашата история, е меко казано несъответстващо. При това тя бе в пакет с Волоколамския митрополит Антони, доближен на съветския патриарх Кирил, прочут с принадлежността си към руските секрети служби и офицерското звание, обещано му от тях. Симеон изясни, че задачата била да се посредничи за мир в руско-украинския спор. Няма кой да се върже на подобен елементаризъм. Съмнеията за обслужване ползите на Москва обаче остават.

 

Тази заран военният министър Димитър Стоянов по Нова тв отхвърли да заяви, какви тъкмо оръжия, техника и муниции ще изпратим на Украйна. Било загадка. Стоянов ми подсети вица за Гарабед шпионина, който сякаш е доста загадъчен, само че го знае целия блок…

 

След ден-два ще научим от медиите разнообразни версии за това, какво съдържа българската помощ, а Стоянов ще ги назова „ подправени вести “. Само че такива вести виреят там, където няма бистрота, а такива като него се мислят за доста по-специални от елементарните жители.

 

В Народното събрание Българска социалистическа партия и „ Възраждане “ водят епични борби против помощта за Украйна. Те били за мир. Наистина ли имат вяра, че " миротворците " Ленин и Сталин, които унищожиха милиони руснаци плс огромна част от интелигенцията, са постоянно живи… Гарнират пропутинската си политика със викания против еврото. Миризма на плесен, сяра и нафталин се носи от редиците им...

 

Връщам се на Манол Пейков. Този човек, с изключение на с генераторите, свърши и една друга чудесна работа: потвърди, че не са по никакъв начин малко българите, които са подготвени да отделят от нужните и на тях пари за борбата против Путиновата смъртоносна полуда.

 

Огнян Стефанов

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР